Storgaten 61B, 3182 Horten, Tlf: 33 04 05 00, Facebook, E-post: post[at-no-spam]kiropraktorene.com

Side-søk

Kosthold for barnet

Barns kosthold er veldig viktigVerdens fineste maskineri bør ha verdens beste drivstoff. Kiropraktoren ønsker å hjelpe deg til å forstå hvor viktig maten du gir til barnet ditt er. 80% av 4 åringer får i seg mer sukker enn anbefalt. Andelen øker med alderen. Den første tiden etter at et barn er født er føden selvskreven. Amming eller morsmelkerstatning.

  • I samråd med offentlige retningslinjer anbefaler vi tilskudd av omega-3 fettsyrer og D-vitamin fra første stund. Vær nøye med dette hver dag, så blir det til slutt en god vane.
  • Den første faste maten som blir introdusert til barna anbefaler vi at du lager selv. Kok grøt som ikke er tilsatt sukker. Denne kan med fordel tilsettes fettsyrer/ olje og etterhvert tilsettes andre smaker når barnet blir større. Lag middagen selv av moste, kokte grønnsaker samt smør, og introdusere kjøtt/ fisk nå det er tiden for dette. Dette er bedre alternativer enn ferdigmaten som produseres.
  • Vi anbefaler at man fra starten av forsøker å introdusere nye matvarer hele veien, så kan barnet ditt trene seg opp til å like nye smaker og næringsstoffer.
  • Drikke utover morsmelk/erstatning er selvfølgelig vann! Barn trenger ikke saft og juice , dette kan evt. komme senere etter ønske.
  • Jo lengre man venter før man gir barnet sukker og andre søte matvarer – jo mindre avhengig av søtt blir det. Vent i det lengste med godteri, is og brus.
  • Vær også bevisst sammensetningen av næringstoffer barnet ditt får i seg ved hvert måltid og hver dag. Regelmessige måltider og variert kost er viktig også for barna. Nervesystemet trenger riktig påfyll for å kunne utvikle seg optimalt.
  • Et barn trenger et fullverdig kosthold med fett, proteiner og karbohydrater i kosten. Husk at barnet skal utvikle seg og må ikke leve på en fettfattig diett som mange voksne i dag etterstreber.

Vi vil gå igjennom kostholdet til barnet ditt med degre og evt. anbefale gode endringer dere kan gjøre. Vi har ernæringsfysiolog i klinikken og henviser dere evt. videre til andre undersøkelser / spesialister ved behov.